Open/Close Menu Runningtherapie is een onder professionele begeleiding aangeboden fysiek trainingsprogramma, in de vorm van een ”rustige duurloop”

Hardlopen: het medicijn om in balans te komen

Charlotte Fiets -psychologe- en Carin Kuiper 
-hardlooptrainster- hebben samen het fenomeen ‘runningtherapie’ naar Leeuwarden gehaald. Kern van de runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Fiets: “Veel mensen hebben last van stressgerelateerde klachten. Hardlopen zorgt ervoor dat je conditie beter wordt en je zelfvertrouwen toeneemt.” Kuiper: “Het maakt je minder onzeker; angsten en depressieve klachten nemen af. Je kunt letterlijk de stress uit je lijf lopen”.
De dames staan te trappelen om hun kennis over te dragen.

Fiets werkt als psychologe bij Maarsingh&van Steijn en Kuiper is naast hardlooptrainster bij AV Lionitas werkzaam bij RunningCenter. Al jaren delen zij de passie voor het hardlopen. In 2011 volgden ze samen de studie runningtherapie en inmiddels zijn ze geregistreerd runningtherapeut. De samenwerking heeft nu geresulteerd in Running Therapie Leeuwarden. In hun aanpak wordt het hardlopen opgebouwd tot een niveau dat een ontspannen duurloop van een haf uur (of meer) mogelijk is. Fiets: “Het lichaam wordt ingezet ten behoeve van de geest; inspanning zorgt voor ontspanning”.

Oppepper
Runningtherapie is een onder professionele begeleiding aangeboden fysiek
trainingsprogramma, in de vorm van een ‘rustige duurloop’, voor personen met
 psychische en/of lichamelijke klachten. Dit kan op individuele basis, maar bij voorkeur in groepsverband; samen lopen is gezelliger en je kunt elkaar stimuleren en ervaringen uitwisselen. Kuiper: “Runningtherapie biedt je een handvat op weg naar een betere balans. Het geeft je motivatie, inspiratie en kracht zodat je weer plezier krijgt in het leven”. Door het lopen versterk je niet alleen je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Hierdoor word je een vrijer, opgewekter en zelfverzekerder mens; je zelfbeeld krijgt een oppepper.
 Fiets: ”Natuurlijk lost runningtherapie niet alle problemen op, maar het kan je net dat zetje geven om zowel lichamelijk als geestelijk in beweging te komen”.

Logo_footer   
     © 2017 Runningtherapieleeuwarden